Uddamålsseger när sviten förlängdes

NIK förlängde igår sviten på matcher utan förlust till sex raka och tog dessutom en ny trepoängare när Trekantens IF gästade Ljungvallen. Det sedan Danijel ”Dado” Lukic avgjort i slutskedet fram till 2-1 (1-1).

Många bekanta ansikten möttes när Nickebo tog emot Trekantens IF under fredagskvällen. Bland flera andra med ett förflutet i Trekanten hittar vi exempelvis NIK:s tränare Hasse Sjögren. Därmed fanns det mycket prestige med i bilden och inte ”bara” tre poäng.

NIK inledde svagt och ett piggt bortalag tog kommandot från början. Men Nickebo jobbade sig in i det efter hand, fick igång mittfältsspelet och lyckades också ta ledningen. Det i den 16:e minuten då Kim Lindbladh samlade upp efter en offensiv hörna, nådde ut till Johan Rosén-Lidholm vars inspel i sin tur nådde Måns Gunnarsson som kunde sätta 1-0 på volley. Ett fint mål och 1-0.

Målet gav Nickebo energi men efter drygt 20 minuter kom en kalldusch i form av 1-1 sedan en omställning föranlett ett skott utifrån som lite oturligt studsade in över målvakten Michael Grenstadius armar. 1-1 och status quo igen.

Nickebo avslutade sedan den första halvleken piggt med bra spel sista kvarten. Christoffer Gidö kom in som vänsterback när Christofer Eriksson fick ta steget in centralt sedan Peter Almheden åkt på en ful stämpling och tvingats utgå. Med Gidö till vänster och Jesper Sjögren till höger fick NIK nu igång ett offensivt ytterbacksspel och ett varierat anfallsspel.

Tidigt i andra halvlek byttes Sonny Ståhlbalck in som innermittfältare och det bytet stärkte NIK ytterligare. Hemmalaget fick nu bra tag i spelet på mitten och skapade som ett resultat av det också en del chanser, men det sista lilla framför mål saknades.

Bland andra Ståhlbalck var nära ett par gånger om. Men inte förrän med mindre än tio minuter kvar, när NIK hade gått över till ett 4-4-2 med två renodlade anfallare, kom utdelningen. Det då Bojan Dinic skarvade ett uppspel från Carlos Toro Santis och friställde anfallskollegan Danijel ”Dado” Lukic som satte 2-1 i nättaket.

Det målet kom också att bli segermålet. I slutet kunde NIK ha punkterat matchen men med flera spelare igenom kom en tveksam avvinkning för offside. Gästerna ville i sin tur ha haft en straff i slutskedet men ingen signal kom. I stället tog Nickebo tre nya poäng i och med 2-1.

Det här var lagets sjätte raka match utan förlust och man fortsätter att hänga på i toppen strax bakom serieledande Runsten/Möckleby IF.

Extra plus i ett hårt jobbande hemmalag till Johan Rosén-Lidholm och Magnus Loman.

Nickebo IK-Trekantens IF 2-1 (1-1)
Målen, NIK: 1-0 Måns Gunnarsson (16), 2-1 Danijel Lukic (80).
Varning, NIK: Magnus Loman.