Vårens sista träningsmatch summeras av vår tränare…

Truppen mot Kalmar AIK:
-Jens Bruno
– Peter Almheden
– Manfred Kindeland
– Hugo Gladysz
– Saif sultan
– Sabbah Mustafai
– Salam Eliassi
– Axel Hultman
– Khalil Dakroub
– Ali Soukie
– Idris Eliassi
– Mustafa Al Dalawi
– Saif Akram
– Douglas silva

Matchen mot Kalmar AIK i lördags ska vi glömma så snabbt som möjligt. Det var inte mycket som stämde. Först en hel del spelare som var borta av olika anledningar. Sådant får inte påverka vår prestation, inte så mycket som det gjorde denna lördags morgon.

Under denna försäsong på alla träningsmatcher så har det aldrig varit någon fokus eller snack om resultat. Under hela försäsong både på träningar och matcher har det varit fullt fokus på prestation. Därför är man som tränare lite extra besviken efter lördagens match. Då menar jag inte alls på resultatet utan på prestationen. Vi förlorade med 5-0 och så som vi bjöd motståndarna på vinsten var minst sagt pinsamt från vår sidan.

På alla andra träningsmatcher som vi har spelat så har vi haft ett syfte med matchen som vi klarat av utan så stora problem. Där har vi i bland spelat mot bättre motståndare än Kalmar AIK. Men matchen mot kaik (förutom första 20 min) ska vi glömma.

Första 20 min spelade vi riktigt trevlig fotboll och det var en del fina kombinationer, efter 20 min lyfte kaik hela laget några meter fram och där vågade vi inte spela mer. Jag vet inte varför men vi var rädda, vi vågade inte spela oss förbi deras första press. Vet inte varför eftersom detta har vi gjort några andra gånger under vårens träningsmatcher. Men tyvärr denna morgonen saknades allt och inte minst viljan!

Än en gång vill jag säga att jag inte är besviken på förlusten utan på själva prestationen och detta fick alla spelare höra efter matchen. Samtidigt var det kanske jätte bra och nyttigt för oss, en riktigt ”käft smäll” efter alla fina prestationer som vi gjort under vintern och våren. Det kanske behövdes en sådant slutresultat för oss, för att vakna lite.

Nu fokuserar vi på de två sista veckorna innan seriepremiären. Denna veckan är sista veckan på konstgräs, från och med nästa vecka börjar vi träna hemma i Nickebo.

Toni Kujundzic, huvudtränare Nickebo IK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.