Vårsäsongen summeras…

Precis som vi sa i början av säsongen så är det nästan ett helt nytt Nickebo IK och helt nya mål. Som ni vet har vi endast några få spelare kvar från förra säsongen. Vi kan nu konstatera att vi har gjort en helt okej vårsäsong trots en nästintill ny trupp.

Årets trupp måste ge 100% samt kämpa hela tiden, både på träningar och matcher för att få positivt resultat. Det har varit matcher där vi skulle ha kunnat göra bättre ifrån oss och det har varit matcher där motståndarna helt enkelt varit bättre än oss.

Säsongen började svagt, väldigt svagt. Vi var väldigt nervösa. Vi höll fortfarande på att lära känna varandra både på och utanför planen. Spelmässigt kom vi aldrig upp i någon bra nivå. Efter de två första matcherna och två förlusterna började vi förstå allvaret i situationen. Vi förstod att vi inte kommer få det lätt att plocka poäng. Vi började spela mycket bättre och det viktigaste, vi började slita och kämpa för varandra men även för vår klubb som vi representerar. Vi hittade stabilitet och balans i spelet. Men det fanns fortfarande moment och saker på matcherna där man kan se att vi inte är helt samspelta. Vi trodde även att saker ibland skulle lösa sig av sig själv.

Ju längre serien gick och ju fler matcher vi spelade blev vi bättre och bättre. Även om vi slutade vårsäsongen med två förluster ser man att vårt spel blivit bättre och vad som är viktigast är att vi börjat hitta varandra på planen. Så vi tror med lite tur och stenhårt jobb att vi kommer att göra en stark och bra höstsäsong.

Det som bör tilläggas är att vi ska jobba mycket på att vara realistiska. Jobba på avslut, passningsspel, press-spel och att vi ska vara mer aggressiva och aktiva, speciellt på vår egna planhalva. Det ska även sägas att vi har släppt in en del mål på grund av att vi är för passiva i vissa situationer. Helt enkelt måste vi vara aktiva hela tiden och värdera olika situationer på ett bättre sätt. I vår trupp finns mycket kvalitet men ibland är vi passiva och vi tror att det ska lösa sig av sig självt, men där blir vi straffade.

Under vårsäsongen har grabbarna visat träningsvilja. Vi har haft som mest 29 spelare på träningen och som minst 14 stycken. För den här nivån är det godkänt och kontinuitet i laget är bra.

Vi vill tacka alla spelare, ledare, styrelsen och alla andra människor som jobbar för Nickebo IK. Vi hoppas att det kommer fortsätta vara sådan entusiasm från alla även under höstsäsongen. Många soliga hälsningar till alla och ha en fin härlig sommar. Vi ses igen den 23 Juli då vi börjar med träningarna igen.

Toni Kujundzic och Vedran Bajramovic, Huvudtränare och ass. tränare i Nickebo IK

IMG_3569

 

Precis som Toni och Vedran nämner ovan så har vi en nästintill ny trupp. All heder till dessa killar som lyckats så bra trots de dåliga förutsättningarna dom hade när dom skrev avtal med oss i höstas. Nickebo har i år genomgått en generationsväxling. Många av våra gamla spelare har tackat för sig pga av familjeförhållanden och tidsbrist. Toni och Vedran har kopplat nya unga killar till klubben. Vi har några av våra äldre och viktiga spelare kvar som en stomme. Även om resultaten inte varit de bästa under vårsäsongen så är vi i styrelsen mer än nöjda med tanke på hur vår situation såg ut i höstas. Då vi egentligen inte visste om vi skulle lyckas få en efterträdare efter Hasse eller få nya killar till att spela med oss.

Vi i styrelsen ser nu med spänning fram mot höstsäsongen. Vi vill satsa på denna ”nya” trupp och är lyhörda på deras tankegångar för att lyckas. Man måste satsa för att vinna.

Jag vill även passa på att tacka alla ideella arbetskrafter vi har i klubben. Nedan visas en bild på hur några av oss lagar planen efter vårsäsongen. Planen har fått sig en chock med tanke på hur mycket unga och pigga ben som nöts på planen i vår.

Alexandra Johansson, ordförande i Nickebo IK

hej

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.