Viktig trepoängare

NIK tog en meriterande och riktigt viktig trepoängare hemma mot serietrean Madesjö IF igår. Sonny Ståhlbalck blev matchens ende målskytt och Nickebo vann med 1-0 tack vare en stark insats i en bra match.

Nickebo inledde piggt och var det bättre laget den första halvleken igenom. Man spelade ganska bra och NIK-spelarna jobbade dessutom hårt. Spelövertaget som NIK skaffade sig ledde
också till ett par riktigt fina chanser.

De bästa kom inom loppet av en minut då Sonny Ståhlbalck först tvingade Madesjös målvakt till en riktigt fin räddning med en nick på en hörna och Tommy Persson strax senare sköt utanför från nära håll.

Gästerna vassaste läge kom i den 40:e minuten då det var Johan Ewaldhs tur att stå för en räddning av hög kvalité. Några mål blev det dock inte, varken för NIK eller Madesjö, utan lagen gick till pausvila med 0-0 i bagaget.

Tidigt i andra halvlek kom första, och det enda skulle det visa sig, målet för kvällen. Mittfältaren Ståhlbalck fyllde på och slog in 1-0 sedan Emil Radhe först varit framme i en duell med
målvakten och Persson därefter, i nästa sekvens, tvingat fram en retur från den sistnämnde. När tredje läget på raken var ett faktum gjorde inte Ståhlbalck något misstag.

Mycket av den resterande delen av matchen kom sedan att handla om att bevaka ledningen för Nickebos del. Madesjö hade mer av spelet och mer boll än före paus, men förmådde inte att skapa särskilt många farliga chanser. NIK hade i sin tur en del fina omställningslägen där bland andra Radhe var så när att komma igenom flera gånger. Johan Rosén var också nära att utöka ledningen när han sköt över i den 70:e minuten.

Några fler mål blev det dock inte, men det spelade ju heller ingen roll för NIK. Laget försvarade sig bra och slet som sagt hårt, något som resulterade i tre såväl välförtjänta som viktiga poäng. Hela NIK stod för en stark insats och samtliga spelare förtjänar beröm. Extra plus till Sonny Ståhlbalck, Emil Radhe och Sebastian Melin.

Nickebo IK-Madesjö IF 1-0 (0-0)
Målet, NIK: 1-0 Sonny Ståhlbalck (47).
Varning, NIK: Victor Loebbert.