Vuckic hjälte när NIK äntligen vann igen

NIK hade sex raka utan vinst inför gårdagens hemmamöte med Gullabo/Gullaboås.
Länge såg det, efter att Nickebo tappat 2-0, ut som att den tunga sviten skulle förlängas. Då klev Arnel Vuckic fram och drog dit 3-2 direkt på frispark i 90:e minuten och gav NIK en oerhört skön seger.

Det blev händelserikt när Gullabo/Gullaboås gästade Ljungvallen. Länge var första halvlek mållös men i slutminuterna blixtrade det till rejält.

Mittenmötet inleddes med mycket kamp och spel på mittfältet. NIK skapade efter hand ett par riktigt fina chanser då Bojan Dinic hade två avslut, ett utanför och ett som räddades, i bra lägen. Dessutom bröt Måns Gunnarsson in från högerkanten och sköt tätt utanför krysset.

Slutet av den första halvleken blev händelserikt. Danijel Lukic gjorde 1-0 i 42:a minuten och precis före paus gjorde han även 2-0. Första målet föranleddes av att nyförvärvet Mikael Johansson, oerhört nyttig på mittfältet, vann en andraboll och hittade fram till Lukic. Den sistnämnde drog till med vänstern från långt håll och satte snyggt 1-0. 2-0-målet föregicks av ett fint väggspel på vänsterkanten mellan nämnde Johansson och vänsterbacken Dennis Svensson. Svenssons inlägg nådde sedan Lukic som kunde trycka dit 2-0.

I andra halvlek hade NIK bra koll på händelserna fram till några ödesdigra minuter när timmen var spelad. I stället för 3-0 som kunde ha kommit efter flera bra anfallskombinationer reducerade G/G efter lite tveksamt agerande i NIK-försvaret. En långboll fick såväl mittlåset som målvakten i hemmalaget att hamna lite på mellanhand och bortaspelaren som fångade upp den kunde till slut lirka in 2-1. Målet skapade oreda hos Nickebo och bara någon minut senare var 2-2 ett faktum efter en bakåtpassning ställt till det för Michael Grenstadius i hemmaburen och gett gästerna en kvittering.

Nu var G/G hetare och bara ett par riktigt fina räddningar från Grenstadius höll kvar NIK i matchen. Hemmalaget kom dock tillbaka och skapade i sin tur också chanser. Dinic var återigen nära och Christoffer Gidö fick ett gyllene läge nära mål efter inspel från Carlos Toro Santis men hade inte marginalerna på sin sida. Toro Santis, Gunnarsson och Johansson slet nu hårt på mitten för att hålla ihop det och lyckades lugna ner någorlunda när spelet i övrigt var för stressigt från Nickebos sida.

Matchen såg ut att sluta 2-2 när klockan tickade upp mot 90 minuter. NIK fick dock en frispark en bit utanför straffområdet och inbytte Arnel Vuckic stegade fram, sköt och gjorde med hjälp av en studs precis före målet matchavgörande 3-2.

En oerhört skön och viktig seger som inte heller var direkt orättvis. NIK hade kontroll vid 2-0-läget men slarvade sedan och stressade stundtals alldeles för mycket. Över lag fanns det dock många positiva inslag att ta med också, inte minst de tre efterlängtade poängen förstås.

Extra beröm i hemmalaget till Mikael Johansson, Kim Lindbladh och Måns Gunnarsson. Även Johan Rosén-Lidholm var riktigt duktig innan han tvingades kliva av.

Nickebo IK-Gullabo/Gullaboås 3-2 (2-0)
Målen, NIK: 1-0 Danijel Lukic (42), 2-0 Danijel Lukic (45), 3-2 Arnel Vuckic (90).
Varningar, NIK: Johan Rosén-Lidholm, Niclas Johansson.