Bra spel när NIK vann igen

Nickebo fortsätter att gå bra på försäsongen. Igår kom en ny seger då Ljungbyholms GoIF besegrades med 4-1 (2-0). Bland de som imponerade mest i ett starkt NIK återfanns säsongsdebuterande Fredrik Svensson och nyförvärvet Kim Lindbladh.

I den hastigt inbokade träningsmatchen mot Ljungbyholm imponerade NIK från start och kopplade tidigt kommandot. Nickebo öppnade i ett högt tempo och hade stort bollinnehav. Redan i den 5:e minuten gjorde Arnel Alijagic, för dagen uppflyttad i anfallet, 1-0 fint framspelad av Fredrik Svensson efter en bra spelvändning.

Tio minuter senare iscensatte Kim Lindbladh en ny spelvändning som via Danijel Lukic hamnade hos Alijagic. Nu bjöd han tillbaka till Svensson och 2-0 av den sistnämnde var ett faktum. NIK höll under långa stunder före paus bollen inom laget och Ljungbyholm fick jaga. Ytterligare några chanser, bland annat en hörna där bollen rensades undan precis intill mållinjen, skapades men 2-0 stod sig efter första halvlek.

I paus bytte sedan Nickebo inte mindre än sex spelare och ändrade också om en del i positionerna. Magnus Loman klev exempelvis ner som mittback och Lindbladh tog hans plats centralt på mitten när kaptenen Christofer Eriksson klev av.

Andra halvlek inleddes i lägre tempo. Mer och mer av spelet förlades till mittplanen och det blev mer kampbetonat än före paus. NIK stod fortsatt upp bra även när det fysiska spelet tog över och kunde dessutom utöka ledningen två gånger om sista kvarten. 3-0 stod inbytte Tommy Persson för på en målvaktsretur sedan en annan inhoppare, Christoffer Gidö, avlossat ett tungt skott. Därefter spädde Bojan Dinic på med 4-0 efter en perfekt djupledsboll från Alijagic.

Ljungbyholm reducerade visserligen i slutminuterna efter ett missförstånd vid ett NIK-uppspel, men på det stora hela gjorde Nickebo en stark insats. Långa stunder spelade man bra och var farliga framåt. Extra plus till Kim Lindbladh och Fredrik Svensson. Även Magnus Loman och målvakten Andreas Persson stod för riktigt stabila insatser.
– En bra träningsmatch med mersmak. Intressant att vi bytte in hela sex spelare och bibehöll en hög nivå, säger tränaren Hasse Sjögren om matchen.

Nickebo IK-Ljungbyholms GoIF 4-1 (2-0)
Målen, NIK: 1-0 Arnel Alijagic, 2-0 Fredrik Svensson, 3-0 Tommy Persson, 4-0 Bojan Dinic.

NIK: Andreas Persson – Jesper Sjögren, Niclas Johansson, Christofer Eriksson, Sebastian Melin – Fredrik Svensson, Måns Gunnarsson, Magnus Loman, Kim Lindbladh – Danijel Lukic, Arnel Alijagic.