NIK kryssade mot Glömminge

NIK mönstrade ett starkt B-lag igår och mötte samtidigt ett skickligt Glömminge IF. Det resulterade i en riktigt bra genomkörare och 2-2 efter att Nickebo haft ledningen med 2-1 i paus.

Den första halvleken på Tallhöjdens konstgräsmatta höll högt tempo och innehöll också mycket ställningskrig mellan två starka lag. NIK:s defensiv imponerade och förutom en tät backlinje hade man Johan Rosén, första halvlekens förgrundsfigur, som skyddade sitt försvar på ett utmärkt sätt.

Efter knappt 20 minuter hittade just Rosén huvudet på Peter Almheden med en frispark och den sistnämnde nickade snyggt in 1-0. Efter målet var Danijel Lukic igenom två gånger om men stolpen hindrade honom och NIK från ytterligare mål.

I stället kunde Glömminge ställa om efter en NIK-chans och kontra in 1-1 när Nickebospelarna tappade i sina defensiva positioner.

Innan pausvilan lyckades NIK dock göra 2-1 sedan Lukic kastat ett snabbt inkast till Tommy Persson som i sin tur fräckt lobbade över ölänningarnas målvakt.

Inledningsvis i andra halvlek tryckte Glömminge upp laget och gjorde det svårt för NIK. I 55:e minuten kom också 2-2. Därefter skapades ytterligare några lägen för hemmalaget men bra målvaktsspel från Michael Grenstadius räddade NIK. Nickebo gjorde några byten, ändrade om lite i positionerna och återfann balansen i laget igen. Bland annat klev Jesper Sjögren upp som innermittfältare och fick där sällskap av Arnel Vuckic. Förändringarna fick en positiv effekt och återigen var det nu NIK som skapade några fina chanser, det efter bra passningsspel. Tyvärr blev det dock ingen utdelning.

Matchen stod sedan och vägde och det blev allt tuffare spel med en del gnäll som följd från båda sidorna. När NIK sedan gjorde 3-2 men fick det bortdömt lade man sedan för mycket fokus på att leta fel. Fram till dess var det dock en bra match och NIK fick med sig ytterligare en nyttig försäsongserfarenhet. Laget är fortsatt obesegrat och hittills ser det riktigt intressant ut.

Bäst i NIK var Johan Rosén som gjorde en toppinsats på mittfältet. Även Danijel Lukic höjde sig och målskyttarna Peter Almheden samt Tommy Persson ska ha beröm för sina fina mål. Dessutom kollektivt beröm för försvarsspelet före paus.

Glömminge IF B-Nickebo IK B 2-2 (1-2)
Målen, NIK: 0-1 Peter Almheden, 1-2 Tommy Persson.

NIK: Michael Grenstadius – Jacob Brindstedt (Jens Pålsson, 46), Peter Almheden, Jesper Sjögren, Arnel Vuckic – Christoffer Gidö, Måns Gunnarsson, Johan Rosén (Carlos Toro Santis, 46), Quan Tran – Danijel Lukic, Tommy Persson (Tommy Halasz, 46).