Decimerat NIK föll

Utan att leta bortförklaringar kan det ändå konstateras att det var ett decimerat och frånvarodrabbat NIK som föll bort mot Fågelfors IF igår. Efter 0-3 i paus blev det till slut 0-4 trots en godkänd insats sett till förutsättningarna.

Nickebo gjorde en skaplig första halvlek försvarsmässigt, men släppte trots det in tre mål. Samtliga kom dock på hörnor och i det ”öppna” spelet försvarade sig NIK tämligen väl med bra organisation. De fasta situationerna straffade dock NIK rejält samtidigt som gästerna inte förmådde att skapa mycket framåt.

Anfallsspelet bestod mest av långa bollar upp mot anfallaren Emil Radhe. Han blev tyvärr för ensam där uppe och NIK skapade inte många riktigt heta chanser.

Den andra halvleken blev sedan en klart godkänd historia från Nickebos sida, men närmare i målprotokollet kom man inte. Spelet blev mer varierad och innermittfältarna Arnel Vuckic/Tommy Persson blev mer involverade. Några mål blev det ändå inte utan i stället kunde Fågelfors göra 4-0. Det trots en bättre NIK-insats spelmässigt.

Sammantaget en knappt godkänd första halvlek och en godkänd andra, med lite plus i kanten. Ingen spelare höjde sig över mängden men alla slet hårt.

Fågelfors IF-Nickebo IK 4-0 (3-0)
Varning, NIK: Alexandros Postanidis.