Derbyförlust för bilagan

NIK kom till spel med ett ganska namnstarkt lag i B-lagsderbyt borta mot Läckeby GoIF i måndags. Trots det blev det förlust med 3-6 (1-3) och nu ser det ut som att Nickebo ramlar ur utvecklingsserien AB Sydöstra 1.

Nickebo hade behövt poäng i bottenstriden och vid en vinst hakat på ärkerivalen Läckeby, men det var tyvärr aldrig nära. Det trots en drömstart då Darko Robovic gjorde 1-0 redan efter sju minuter.

Innan halvlek hade Läckeby dock vänt till 3-1. NIK inledde bra men tappade efter hand. Mellan 13:e och 16:e minuten gjorde hemmalaget både 1-1 och 2-1. 3-1 kom dessutom i slutet av halvleken.

Efter pausvilan förmådde NIK aldrig att komma tillbaka och skapa spänning. I stället gick Läckeby fram till hela 6-1. Det på bara tio minuter. När klockan stod på 56 minuter var det tennissiffror på tavlan och matchen var förstås avgjord.

Nickebo avslutade dock positivt och gjorde en stark sista halvtimme. Efter att ha slarvat och haft lite svag inställning reste man sig, kanske i samband med att Läckeby slog av lite på takten. Hursomhelst putsade Christofer Eriksson och Tommy Persson siffrorna och slutresultatet skrevs till 6-3.

Läckeby GoIF B-Nickebo IK B 6-3 (3-1)
Målen, NIK: 0-1 Darko Robovic (7), 6-2 Christofer Eriksson (62), 6-3 Tommy Persson (74).
Varningar, NIK: Jacob Brindstedt, Petter Reimbertsson.