Ny viktig seger – 3-2 mot jumbon

NIK tog en ny viktig trepoängare i kampen för nytt kontrakt idag. Det mot seriejumbon Hultsfreds FK. Nickebo vann med 3-2 (3-0) efter att ha grundlagt segern före paus.

Redan efter fem minuter kom ledningsmålet genom Sonny Ståhlbalck. Det genom en iskall straff, stolpe in. Emil Radhe fixade den när han revs ner i utkanten av straffområdet efter klumpigt försvarsspel från en Hultsfredsback.

Målet blev inledningen på en lång period av NIK-dominans. Hemmalaget kontrollerade händelserna  mer eller mindre totalt under den första halvleken och gästerna var tämligen bleka. Matchen gick i ett ganska lågt tempo med ett NIK som höll i taktpinnen och sällan var hotat före paus.

Efter cirka 20 minuter ökade Tommy Persson på ledningen sedan ett skott från Christoffer Gidö via en Hultsfredsspelare hamnat hos Persson framför mål. Den sistnämnde gjorde då inget misstag utan satte 2-0.

Strax därefter tvingades Johan Ewaldh till en fin räddning, men i övrigt skapade inte gästerna mycket i den första halvleken.

Magnus Loman tvingades några minuter senare att kliva av och fick föras till sjukhus för att sy efter att ha träffats av en armbåge i huvudet och slagit upp ett långt jack. Desto bättre uppges Loman ha mått ganska bra trots den fula smällen som resulterade i åtta stygn.

Innan halvleken var över skulle Nickebo, som var det klart bättre laget under de första 45 minuterna, utöka ledningen ytterligare en gång. Riktigt snyggt dessutom då Dennis Svenssons långa crossboll från vänsterkanten nådde fram till högermittfältaren Christoffer Gidö som tog med sig bollen på bröstet i farten och fri med gästernas målvakt kunde placera in 3-0.

Då borde det ha varit avgjort men i stället verkade 3-0-målet få Nickebospelarna att slappna av för mycket. Den andra halvleken blev en motsats till den första och helt plötsligt var det Hultsfred som tryckte på. Åtminstone delvis på grund av att NIK tappade strukturen i spelet då för många ville anfalla, göra mål och spelade för sig själva. ”Det är stirrigt och alla vill göra mål. Egoistiskt”, beskrev fotbollsansvarige Anders Reimbertsson spelbilden som.

Två reduceringar, den första strax efter timmen spelad och reducering nummer två knappt tio minuter senare, skapade onödig nerv i en match som borde ha varit avgjord. 3-2-målet kom när NIK tappade bollen högt upp i ett anfall och i stället för att skapa en chans framåt åkte man på en kontring som resulterade i ett baklängesmål.

Nickebo hotade med ett par farliga, tunga frisparkar från lagkaptenen Christofer Erikssons vänsterfot men förmådde inte att punktera det hela. I stället blev det en pärs in i det sista.

NIK lyckades dock hålla undan och vinna med 3-2 till slut. Inte alls ologiskt men det blev som sagt onödigt dramatiskt. Hur trepoängarna tas spelar ju dock ingen roll och vi kan glädjas åt att Nickebo fortsätter vara formstarka. Fem vinster och ett kryss på de senaste åtta matcherna är ett klart godkänt facit och nu ser det också bättre ut i tabellen. Än krävs mycket jobb innan kontraktet är säkrat men den här segern innebar ett viktigt steg mot division 4-spel även 2014.

Sammanfattningsvis var lördagens match en match med två ansikten. NIK:s helhetsbetyg sänks en del efter den svaga andrahalvleken, men de tre poängen var ändå inte ologiska sett till spelet före paus. Beröm i NIK till Niclas Johansson, Emil Radhe och stabile Johan Ewaldh i målet.

Nickebo IK-Hultsfreds FK 3-2 (3-0)
Målen, NIK: 1-0 Sonny Ståhlbalck (5, straff), 2-0 Tommy Persson (23), 3-0 Christoffer Gidö (42).