Kaptenen lägger skorna på hyllan

NIK:s lagkapten sedan många år tillbaka, Christofer Eriksson, meddelar nu att han lämnar klubben och lägger skorna på hyllan. Därmed tappar Nickebo en av sina mest rutinerade spelare.

Christofer Eriksson kom till NIK från Lindsdals IF redan inför 2003 och blev snabbt en nyckelspelare i laget. Till en början användes han mycket som vänstermittfältare och vänsterback och bidrog med sin kraftfulla spelstil och ruggiga vänsterfot. Med tiden flyttades Eriksson in på sin mer naturliga mittbacksposition och har spelat där som ordinarie, med lagkaptensbindeln på sin arm, under ett antal säsonger nu.

Eriksson har förutom att vara en stabil försvarsspelare med fysiken och huvudspelet som främsta styrkor även varit en ledare av rang. Hans engagemang för klubben och laget har smittat av sig och ledaregenskaperna kommer att saknas liksom de rent spelmässiga kvalitéerna.

”Chrille” tackade klubben på Twitter häromdagen och vi kan bara göra detsamma och tacka en stor spelare och kapten för alla de fina åren i NIK-tröjan.

chrillestack

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.