Kontraktet inte klart i teorin

Det blev inget säkrande av kontraktet idag borta mot Smedby. I stället tappade NIK 2-1 till 2-3 och kan i teorin fortfarande tvingas kvala. Målskillnaden talar dock klart till Nickebos fördel inför den sista omgången.

NIK såg efter 45 minuters spel borta mot Smedby ut att gå mot nytt kontrakt i fyran. Det då man ledde med 2-1 och var mycket nära den poäng som hade räckt för ett helt säkra kontraktet.

Ledningen föranleddes av två NIK-mål signerade Emil Radhe och Sonny Ståhlbalck. Det första, som betydde 0-1, kom redan efter 13 minuter. En inläggsfrispark från Christofer Eriksson skapade oreda i Smedbys straffområde och Radhe högg när läget dök upp.

Efter 20 minuter kvitterade dock Smedby när NIK ställde till det med ett uppspel nere vid eget straffområdet. Smedbyspelarna stressade och snodde åt sig bollen vilket ledde till ett onödigt baklängesmål som en skänk från ovan.

NIK skapade dessförinnan ett par riktigt bra nicklägen där både Ståhlbalck och Niclas Johansson var nära med pannan. Smedby hade i sin tur under halvleken, förutom målet, en ramträff och ett tungt, lurigt skott som Johan Ewaldh gjorde en riktigt fin räddning på.

Precis före pausvilan fick Nickebo det psykologiska mål som rentav kanske borde ha avgjort. Det när Erikssons vänsterfot återigen levererade en bra framspelning, den här gången i djupet, och Ståhlbalck snappade upp den för att trycka in 1-2 på halvvolley.

I den andra halvleken lyckades dock Smedby vända med två obesvarade mål. 2-2 i 67:e minuten och 3-2 i 76:e. Båda gångerna sattes bollar bakom gästernas backlinje och Smedby rann igenom två gånger om.

NIK lyckades skapa lite tryck sista tio efter att fram till dess ha varit ganska bleka och lite loja. Närmare än en stolpträff av Tommy Persson kom man dock inte utan inkasserade tredje raka förlusten.

Nu bör kontraktet ordnas utan kval ändå – det skiljer tre poäng och 14 mål ner till just Smedby på kvalplats – men givetvis var det tungt att inte fixa det på egen hand den här gången. Över lag en ganska svag insats. Emil Radhe, Christofer Eriksson och Sonny Ståhlbalck ändå duktiga i NIK, men som helhet var det ingen insats att minnas.

Smedby BoIK-Nickebo IK 3-2 (1-2)
Målen, NIK: 0-1 Emil Radhe (13), 1-2 Sonny Ståhlbalck (44).
Varning, NIK: Victor Loebbert.