Inför sista omgången: Mycket på spel

På söndag avgörs den sista omgången i årets division 4 Nordöstra. NIK tar emot VSGF/JAIK i en match som betyder mycket för båda lagen. Nickebos kontrakt är bara i princip klart och söndagens gäster måste vinna för att inte spela i femman 2014.

Nickebo misslyckades med att ta en poäng och därmed helt säkra kontraktet senast borta mot Smedby BoIK. 2-1 blev till slut 2-3 och därmed finns det viss dramatik kvar inför slutomgången. Just Smedby på negativ kvalplats är tre poäng bakom NIK. Dock skiljer det 14 mål i Nickebos favör och därmed ska det mycket till för att laget ska trilla ner på kval. Endast en storförlust i kombination med en stor Smedbyvinst kan förpassa NIK neråt i tabellen. För att säkra kontraktet av egen kraft krävs dock en poäng i morgon.

För VSGF/JAIK, som NIK för övrigt besegrade borta i våras med 2-1 efter två mål av Sonny Ståhlbalck, är det kniven mot strupen som gäller. Endast en seger räcker, samtidigt som man måste förlita sig på att Smedby tappar, för att det ska kunna bli division 4-spel för laget även nästa säsong.

tabellinförsista

NIK matchar i morgon en 16-mannatrupp. Saknas gör avstängde Victor Loebbert som därmed har spelat färdigt för säsongen.

Matchtruppen:
Johan Ewaldh (mv)
Morgan Alf (mv)
Sebastian Melin
Dennis Svensson
Christofer Eriksson
Niclas Johansson
Magnus Loman
Christoffer Gidö
Emil Radhe
Sonny Ståhlbalck
Johan Rosén
Fredrik Svensson
Petter Reimbertsson
Darko Robovic
Daniel Myhrén
Arnel Vuckic

Matchstart är det söndag klockan 15.00 på Ljungvallen. Passa på att ta chansen att se NIK en sista gång i år innan vi blickar framåt mot nästa säsong.

Välkomna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.