Säkrat kontrakt och perfekt slut

Efter en många gånger ganska motig säsong avslutade NIK ändå på bästa tänkbara sätt.
Det genom att krossa VSGF/JAIK med 5-1 (1-0) och säkra kontraktet hemma på
Ljungvallen.

Nickebo behövde en poäng för att helt säkra kontraktet i division 4 i sista omgången och det blev ju tre poäng med ett stort plus i kanten. Det trots en ganska blek första halvlek faktiskt. Visserligen tog NIK tidigt ledningen genom Sebastian Melin sedan Emil Radhe, som skulle bli matchens stora förgrundsfigur, hittat Magnus Loman med ett inspel och Melin hållit sig framme på ribbreturen på Lomans avslut, men någon spelmässig briljans stod inte hemmalaget för.

I stället hade gästerna, pressade att vinna för att ha någon chans att klara sig kvar i fyran, det mesta av spelet och dessutom ett antal vassa chanser under den första halvleken. Avsluten var dock av sämre klass och oftast missades målet. NIK:s farligaste läge till att utöka 1-0-ledningen hade Fredrik Svensson som brände ett friläge.

Efter pausvilan skulle matchen ta fart rejält i – alla fall för NIK:s del. I den 51:a minuten sprang Radhe igenom efter en framspelning av 1-0-skytten Melin och gjorde 2-0. Inte långt efter var det dags för 3-0 när Loman hittade Radhe med en boll ut mot kanten och den sistnämnde, från ganska snäv vinkel, tryckte dit trean.

Radhejr
Radhe Junior var lyckosam mot VSGF/JAIK med tre mål och delaktighet i ytterligare ett.

Gästerna reducerade visserligen i mitten av halvleken efter lite slappt försvarsagerande från hemmalagets sida, men någon spänning blev det inte. I stället satte planens gigant, Radhe junior (som vid det laget fått sällskap av pappa Tobias Radhe på planen), definitivt punkt med sitt tredje mål för dagen fram till 4-1. Det efter ett riktigt vackert anfall som inleddes med en fin crossboll från Christoffer Gidö, över till vänsterkanten där nämnde Fredrik Svensson tog emot, tog sig ner mot kortlinjen och hittade in till Radhe som dök upp vid främre stolpen och skarvade in 4-1.

Om Nickebos fjärde mål var snyggt så var femman rentav  än bättre. Ett riktigt klassmål bjöds det nämligen på då Gidö från långt håll (runt 25 meter) jonglerade upp bollen och på volley drog till med vänstern. Skottet gick i en perfekt båge och dök ner i bortre hörnet, helt otagbart för gästernas målvakt. Ett riktigt vackert mål och en perfekt slutpunkt för 2013 års säsong på Ljungvallen.

Hela NIK-kollektivet förtjänar beröm för andra halvlek och mycket bättre än så här gick det förstås inte att avsluta fotbollsåret på. Högst betyg i hemmaelvan kvitterar tremålsskytten Emil Radhe ut. I övrigt var framför allt centrallinjen stark rakt igenom, inte minst i form av mittbacken Christofer Eriksson.

Nickebo IK-VSGF/JAIK 5-1 (1-0)
Målen, NIK: 1-0 Sebastian Melin (2), 2-0 Emil Radhe (53), 3-0 Emil Radhe (62), 4-1 Emil Radhe (78), 5-1 Christoffer Gidö (82).
Varning, NIK: Sebastian Melin.