NIK nära tre, men fick nöja sig med en poäng

NIK satte i alla fall stopp för förlustsviten på fyra raka nederlag när Kalmar Södra gästade Ljungvallen igår. Men helt nöjda kunde hemmaspelarna inte vara efter att ha tappat en 1-0-ledning och fått kliva av planen med ”bara” en poäng efter 1-1 (0-0).

I våras var det NIK som kvitterade till 1-1 och grejade en poäng på Skyttis. Nu var läget det omvända. Nickebo tog ledningen tidigt i andra halvlek genom Fredrik Svensson men med tolv minuter kvar kom kvitteringen.

Om vi tar det från början finns det mycket positivt för Nickebo att ta med. Hemmalaget inledde piggt med bra fart och flera skapade chanser. Bästa chansen inledningsvis fick Danijel Lukic men målvakten räddade och i samma sekvens vred Lukic till knäet och tvingades utgå.

Sonny Ståhlbalck, Bojan Dinic och Fredrik Svensson oroade ständigt gästernas försvar och Nickebo stod för ett varierat anfallsspel under den första halvleken. Defensiven var dessutom stabil och mittlåset med Jesper Sjögren/Niclas Johansson såväl stängde till bakåt som bjöd på många bra uppspel som startade anfallen. Över lag gjorde NIK en stark första halvlek och skapade chanser, men man fick ingen utdelning. Bakåt var det som sagt stabilt.

Bara tre minuter in i andra halvlek höll sig nämnde Fredrik Svensson framme och tryckte upp 1-0 i nättaket. Det efter en fin omställning där Ståhlbalck skarvade vidare ett uppspel till Dinic som i sin tur spelade ut den till Svensson som med ett direktskott satte 1-0.

Efter det tog NIK över spelet och flera hemmaspelare hade fina chanser men avsluten blev för tama. I stället för 2-0 blev Södra sedan allt farligare efter en stark Nickeboperiod. Hemmalaget började att tröttna och pigga Södraspelare drog nytta av det.

Michael Grenstadius som sin vana trogen var bra i målet fick göra några fina räddningar men fick tyvärr inte hålla nollan. I stället kom en kvittering med knappa kvarten kvar. Det när Södra satte press på Nickebospelarna i uppspelsfasen, vann bollen och via ett inspel i boxen kunde trycka dit 1-1.

Bara tre minuter senare var Dinic nära att bli matchvinnare då han frispelad av August Starkner fick ett gyllene läge men avslutet räddades av målvakten återigen.

Sammanfattningsvis får man nog ändå säga att 1-1 var rättvist. NIK hade de flesta chanserna men samtidigt så hade Kalmar Södra orken och tog över när hemmaspelarna gick på knäna med skadekänningar, kramp och dylikt i slutet.

En bra match av Nickebo ändå med många som gjorde starka insatser. Dessutom bra spel långa stunder. Ett steg framåt. Bäst i hemmalaget var Sonny Ståhlbalck, Johan Rosén och Jesper Sjögren.

Nickebo IK-Kalmar Södra IF 1-1 (0-0)
Målet, NIK: 1-0 Fredrik Svensson (48).