Storförlust i höststarten

Höstsäsongens första match blev ett magplask modell större för NIK i sommarhettan. Det då man föll med hela 6-0 (0-0) borta mot serietvåan Lindås/Långasjö. Det innebar också Nickebos fjärde raka förlust.

Precis som före uppehållet var det ett ganska brandskattat NIK, av olika anledningar, som kom till spel. Bland annat fick nyförvärvet från Smedby, Mikael Johansson, ställa sig i mål i stället för att ta en plats i backlinjen som hade varit det normala.

Trots det stod gästerna upp bra mot topplaget Lindås/Långasjö före paus, åtminstone sett till resultatet. Hemmalaget tryckte dock på och skapade flera riktigt fina chanser. Men Johansson höll nollan tack vare en del fina parader. Bland annat dubbelräddade han på ett närmast osannolikt sätt ett läge när han tog det första skottet en släppte retur, för att på den enhandsparera när hemmaspelaren bara skulle trycka in bollen i öppet mål.

NIK trycktes tillbaka men mittförsvaret med Magnus Loman/Jesper Sjögren slet hårt och förtjänstfullt och lyckades avvärja det mesta tillsammans med den storspelande Johansson. Mot slutet av halvleken fick Nickebo mer att säga till om spelmässigt när L/L-spelarna började tappa tålamodet och frustrationen över att inte få utdelning sakta spred sig.

Mållöst i paus men därefter var det dock hemmalaget för hela slanten. Två snabba mål inledningsvis efter paus och därefter kom 3-0 på straff. Först 1-0, misstänkt offside minst sagt, och därefter 2-0 på en stolpretur. NIK hade inte marginalerna med sig där då man strax före haft en fin chans när Bojan Dinic var igenom och dessutom hade bud på en straff när Carlos Toro Santis revs ner (i straffområdet?) men fick nöja sig med en frispark.

Målen gav hemmalaget extra fart och NIK orkade nu inte stå emot. 3-0 kom som sagt på straff och därefter rann siffrorna iväg. Jimmy Wiberg var nära att putsa siffrorna med ett tungt ribbskott men Nickebo förblev nollade och fick till slut åka hem med hela 0-6 i bagaget. För övrigt fjärde raka nederlaget.

Lindås/Långasjö-Nickebo IK 6-0 (0-0)
Varningar, NIK: Jimmy Wiberg, Arnel Vuckic, Peter Almheden.