Pinsamt ras för NIK

NIK hade chansen att haka på i toppstriden men stod i stället för ett rejält och pinsamt bottennapp när mittenlaget Möre BK gästade Ljungvallen under gårdagskvällen. Hemmalaget rasade ihop totalt efter paus och förlorade till slut med allt annat än smickrande 3-7 (1-2). Ett bedrövligt resultat som också gjorde att Nickebo halkade efter och numera parkerar i mitten av tabellen.

Nickebo inledde ändå piggt och tog tidigt ledningen. I den 18:e minuten höll sig Bojan Dinic, uppflyttad i anfallet igen i en 4-4-2-formation, framme och gjorde 1-0 sedan Arnel Alijagic styrt en Christoffer Eriksson-slagen frispark och tvingat fram en målvaktsretur. Då hade NIK redan skapat ett par bra chanser och varit det bättre laget inledningsvis.

Det var sedan bud på 2-0 strax efter men i stället stack gästerna upp, jobbade sig till en rad hörnor och fick lite tryck. Det renderade i 1-1 efter att NIK slarvat lite i försvaret och dessutom tappat markeringen på det efterföljande inspelet. Kvitteringen nickades in och 1-1 var ett faktum.

NIK tappade nu spelet och lyckades inte fortsätta med chansskapandet. I stället gavs bollen bort gång på gång. Just en felpassning med efterföljande omställning ledde till 1-2 strax före paus när Möre snappade upp bollen efter slarv och en Mörespelare fick på en praktträff utifrån.

Fem minuter in i andra halvlek kom 1-3 på en hörna. Rejäl uppförsbacke vid det här laget men hoppet tändes när Dinic nio minuter senare gjorde 2-3. Det framspelad av inbytte Tommy Persson. Hoppet skulle dock släckas och det rejält.

Gästerna rann nämligen igenom och gjorde mot ett för släpphänt hemmaförsvar. Dessutom hade NIK redan innan 2-3 åkt på ett par tunga skador. Värst gick det för högerbacken Jesper Sjögren som i en duell fick en motståndare över sig och oturligt nog bröt nyckelbenet. även

Som om det inte var nog gjorde Möre även 2-5. NIK läckte nu som ett såll och att Dinic från straffpunkten, sedan Fredrik Svensson fällts, satte sitt och Nickebos tredje mål för kvällen hjälpte föga. Innan matchen var över hade gästerna gjort ytterligare två och slutsiffrorna skrevs till pinsamma 3-7.

Endast tremålsskytten Bojan Dinic kvitterar ut ett bra betyg i NIK för den här insatsen. I övrigt blekt och som helhet var det förstås långt ifrån godkänt.

Nickebo IK-Möre BK 3-7 (1-2)
Målen, NIK: 1-0 Bojan Dinic (18), 2-3 Bojan Dinic (59), 3-5 Bojan Dinic (72, straff).
Varning, NIK: Bojan Dinic, Carlos Toro Santis.