Sviten bruten efter förlust i toppmötet

NIK kom till Runvallen och toppmötet med Runsten/Möckleby IF med en svit på åtta raka matcher utan förlust. Den bröts dock tyvärr när RM vann med 4-1 (3-0). Därmed tappade Nickebo lite i toppstriden.

NIK inledde riktigt svagt och fick inte igång något spel. I stället var det hemmalaget RM IF som tog hand om spelet och höll i bollen. Under hela första halvlek hade Nickebo bara två skott mot mål och de kom från en mittback, Christofer Eriksson, så offensiven fungerade inte alls.

Tyvärr inte heller defensiven då RM fick göra flera billiga mål. Det första sedan en Nickebospelare slarvat bort en passning som ledde till att en hemmaspelare fick tag i bollen, avancerade och placerade in 1-0. När sedan 2-0 kom var det efter att en RM-anfallare allt för enkelt fått kliva förbi NIK:s mittlås och satt tvåan.

Innan paus hann RM också med 3-0 och det var en rejäl uppförsbacke efter en dålig första halvlek från Nickebos sida.

I paus gjordes tre byten och redan dessförinnan hade Sonny Ståhlbalck kommit in på mitten. Bytena gav effekt och NIK inledde den andra halvleken piggt med flera skapade chanser.

Under hela halvleken skulle Nickebo skapa klart mer än före halvtidsvilan och det var långt ifrån några dåliga lägen som jobbades fram. Måns Gunnarsson sköt mer eller mindre parallellt med mållinjen, Danijel Lukic rundade målvakten men sköt utanför, Carlos Toro Santis prickade ribban med ett tungt skott, Gunnarsson fick se ett nytt avslut räddas på mållinjen, hemmamålvakten räddade dessutom smått ofattbart när Lukic avslutade från riktigt nära håll och Johan Rosén-Lidholm snuvades på ett mål när samme storspelande målvakt parerade nere vid stolproten.

Det saknades med andra ord inte chanser till en reducering men i stället kom en kalldusch i form av 4-0 via ett friläge när NIK återigen gått bort sig defensivt. Efter det gick gästerna ner på en trebackslinje och fortsatte jaga mål framåt. Chanser skapades också även under matchens avslutande del, med bland annat en räddning på mållinjen när Ståhlbalck nickade. Till sist kom också en reducering när Arnel Alijagic hittade Bojan Dinic med ett inlägg och den sistnämnde nickade in 4-1.

NIK gjorde en klart bättre andra halvlek och skapade som sagt en rad bra chanser, så något positivt finns att ta med trots förlusten. Dock var försvarsspelet alldeles för svagt och det var så dags att få igång spelet efter 45 minuter. RM är ett riktigt bra lag men NIK ska inte bjuda på ett sådant försprång genom en så svag första halva av matchen.

Bra i Nickebo trots nederlaget var Sonny Ståhlbalck, Carlos Toro Santis och Måns Gunnarsson.

Runsten/Möckleby IF-Nickebo IK 4-1 (3-0)
Målet, NIK: 4-1 Bojan Dinic (82). Varning, NIK: Magnus Loman.