Seger mot Flygsfors/Gadderås

Vad kan man förvänta sig av Nickebo på hemmaplan? Skön spel? med fint passning orienterad spel? Det kan man tyvärr inte säga om denna match. Men däremot ett hårt arbetande och disciplinerat lag är nånting som man kan vara säker på.

Vår hemmaplan tillåter tyvärr inte något kort/passning orienterat spel med underhållning och det har vi accepterat för jättelänge sedan. Därför har vi lagt fokus på det som vi kan och måste fungera både på borta- men speciellt på vår hemmaplan. Vi är ett lag som är disciplinerade, aggressiva och arbetar hårt under 90 min.

Vi vet hur F/G vill spela och vilka som är deras bättre sidor men samtidigt vet vi deras svagheter i laget och det utnyttjade vi till 100% tycker jag. Jag kommer förklara varför vi utnyttjade det till 100%. Jag som tränare kan inte säga att vi var det dominerande laget under matchen men vi vann matchen. Men vi lät inte F/G etablera sitt spel där vi var aggressivare i vårt press spel i första halvlek och fick dem ditt vi ville. Det är att de slår långa bollar och där är vi starka och förlorar inte många bollar varken i första eller andra läget. Vi hade mer boll i första halvlek och skapade några chanser och gjorde 3 mål.

I pausvilan bestämde vi oss för att fortsätta vara aggressiva och pressa dem långt upp i bannan. De sista 20 min skulle vi medveten backa hem och se till att F/G inte fick boll samtidigt skulle vi försvara oss långt ner på planen så att de kom upp högt med sin backlinje. Vi gjorde som vi bestämde i pausvilan. Vi var dock inte lika heta men vi vann ändå bollen och det gjorde vi många gånger och hade några chanser. Tyvärr var vi lite stressade med avslut istället för att bara lugna oss och avgöra matchen. Vi hade chans ett par gånger att göra det.

Sista 20 minuter hade F/G mer boll och försökte och försökte men det var inga direkt heta chanser. Utom en gång när de spelade sig förbi på kanten och med ett fint inlägg reducerade till 3-1 men mer spännande än så var det aldrig.

Alla våra spelare förtjänar extra plus för en bra genomförd match där vi gjorde det vi pratade om under veckan. Lite extra plus förtjänar Backlinje och Sabbah Mustafai som var felfri och assisterade till vårt tredje mål.

På fredag spelar vi borta mot Ryds IF och det är fullt fokus på denna match.