Tonis reflektion av matchen mot Ryds SK

När alla i laget drar åt samma håll och jobbar för varandra. Man är disciplinerade och följer det som vi bestämt innan match då är det verkligen mycket lättare att jobba och får resultatet med sig.

Mot Ryds SK startade vi försiktigt för att se deras sätt att spela fotboll. De var organiserade, tunga och farliga på sina omställningar. Jag upplevde att varje gång vi tappade boll som farlig eftersom de var väldigt raka och snabba. Efter 20 minuter i första halvlek började vi ha lite mer boll och komma till avslut på varierande anfallspel.

Efter ett inlägg i boxen och Soukies avslut på mål, Hugo som han är (aldrig ger upp ) sprang på andra boll och blev tacklad, det var vår vilja att vi fick straff med oss. Soukie var säker från 11 meter och vi hade 0-1. Lite konstigt med tanke på att de hade farligare chanser. Sista kvarten i första halvlek ville vi bara stänga för att ta pausvila med 0-1, och det gjorde vi på ett exemplarisk sätt.

I pausvilan var det mycket snack om att vi måste vara mer noggrannare med boll och försöka döda anfall istället för att tappa bollar där Ryds SK var väldigt farliga på sina omställningar. Tanken var också att ge dem lite mer boll för att vi i stället skulle får omställningschanserna.

Andra halvlek började vi rätt bra men kom aldrig till något avslut utan vi var nonchalanta, alldeles för nonchalanta för min smak i sista tredje delen där vi hade några gånger chans att döda matchen.

Ryd hade mer boll och de var tunga och jobbiga måste jag säga dock spelade vi rätt bra kollektiv försvarsspel och gav dem inte många chanser, en bra chans hade Ryds där Sabagh målvakt gjorde bra rädning och på slutet av matchen hade de ribbträff efter ett långt inkast där vi var lugna och löste situation bra.

Väldigt nöjd med försvarsspelet, vi måste vara lite bättre med kollektivt försvarsspel men det var ändå godkänd. I sista tredje delen var vi nonchalanta tycker jag och det är icke okej.

Under veckan kommer vi jobba med kollektiv försvarsspel för att förbättra detta samt avslut där vi måste vara hetare när vi väl får chanser.